Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2013 | 4984 vizualizari

 

Pentru ca Dia a pregatit deja pranzul, eu am decis sa vin doar cu aperitivul. Poate aduc si desert, dar pe maine :P

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua mari
  • 1 lingurita sare
  • 9 linguri suc de sfecla
  • 7 linguri ulei
  • 10 linguri cu varf de faina
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1 praf piper

Umplutura

  • 2 cutii 'ceva fin' Delaco-crema de branza cu verdeata
  • 250 gr branza de vaci moale
  • 50 gr branza de capra
  • 1 lingura smantana
  • cateva fire marar
  • sare, piper

Topping

  • 1/2 cutie 'ceva pufos' Delaco cu verdeata
  • un ardei kapia rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza:

Pentru blat folosim tava mare de la cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 170 grade Celsius. Ouale la temperatura camerei le batem bine cu un praf de sare pana cand devin spumoase. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si restul de sare. Uleiul il amestecam cu sucul de sfecla rosie.  Peste oua punem faina alternand cu amestecul de sfecla si ulei, pana cand terminam ingredientele si obtinem o compozitie omogena. La sfarsit putem adauga putin piper si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si o coacem in jur de 15 minute.O sa iasa un blat subtire, care nu trebuie lasat prea mult la cuptor, altfel se usuca. Scoatem tava din cuptor si taiem repede blatul in 3 parti egale, inainte sa se intareasca. Lasam la racit.
Pentru umplutura nu avem prea multa treaba. Mararul il taiem fin apoi il amestecam cu celelalte ingrediente, toate la un loc, pana obtinem o crema pe care o potrivim de sare si piper dupa gust. 
Punem umplutura intre foile de blat, iar foaia de deasupra o ungem cu crema 'ceva pufos' cu verdeata peste care punem bastonase subtiri de ardei rosu. 
Simplu si gustos, o reteta potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval