Plachia este una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Urmeaza pasii simpli ai retetei noastre și bucura-te de un fel de mancare traditional, plin de savoare și prospetime. Perfect pentru intreaga familie!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: crap, ceapa, usturoi, ardei gras rosu, rosii in bulion, vin alb, ulei si condimente
Ingrediente pentru Plachie de crap, cea mai simpla si delicioasa reteta cu peste:
Cum se prepara Plachie de crap, cea mai simpla si delicioasa reteta cu peste:
Pestele curatat, spalat si uscat cu servetele de hartie il taiem in bucati potrivite. Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute, dupa care il vom praji usor, doar cat sa se faca pe jumatate.
Separat, in alt vas infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata felii. Lasam sa se inmoaie apoi adaugam ardeiul taiat la fel. Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper.
Lasam sa fiarba cateva minute dupa care vom pune usuroiul pisat si vinul. Dupa ce da cateva clocote turnam sosul format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 40 minute. Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava. La sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Pofta buna!
Dupa aceeasi reteta puteti prepara si Plachie de caras sau Plachie de macrou
Noua ne place mult si reteta de Saramura de crap