Plachie cu peste... :)

de rock46hunt in Peste, 23 Mar 2014 | 6617 vizualizari

 

Imi place pestele... :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti la aprox 300g/buc
  • 4 cepe normale
  • 2 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • piper
  • sare
  • ulei
  • malai
  • patrunjel verde
  • apa
  • vin
  • bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie cu peste... :):

De preferat este sa capturezi pestii...direct din apa... :) dupa care ii faci fileuri...

Fileurile se prajesc in putin ulei la foc mic.

Ceapa,ustoriul si rosiile se taie felii,respectiv cubulete si se calesc cu putina apa la foc mic.

Se prepara un sos din aprox 2 linguri de bulion,250ml apa,50ml vin alb si 50ml ulei,in care se adauca sare si piper dupa gust si se toarna peste ceapa,usturoi si rosii. Se lasa sa dea in clocot si se opreste focul.

Intre timp se prepara mamaliga...

Fileurile prajite se pun intr-un vas (platou) de preferat ...si se pune peste amestecul de legume si sos.Se adauga si patrunjelul verde taiat marunt... Se lasa aprox 15 min dupa care se poate servi alaturi de mamaliga facuta bine si de un vin alb demisec... Pofta buna! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie cu peste... :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

-Licurici- 1

26.06.2015, 15:23

arata asa de bine!!

Ksenya 1

21.02.2016, 13:56

pestele prins de tine ?! ce prezentare

Rahela Velicu 1

05.01.2017, 01:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou marinat