Va spun cu toata sinceritatea ca aceasta caserola de marinat de la FoodSaver chiar face minuni.
Pe langa faptul ca timpul de marinare se reduce consistent fata de metodele clasice, prin procesul de vidare, carnea este ajutata sa-si deschida mult porii si astfel sa se intrepatrunda cu gustul ingredientelor pe care le folosim la marinat.
Sunt tare incantata de acest efect!
Pentru marinata, punem carnea taiata in bucati mai mici, in caserola pentru vidare si o condimentam cu sare, piper, boia dulce si ghimbir.
O amestecam bine sa se pudreze uniform cu aceste condimente, apoi adaugam ceapa rosie tocata marunt, crengute de rozmarin si vinul.
Punem vin atat cat sa se acopere bine carnea.
Acoperim caserola cu capacul si comutam butonul de pe capac, pe pozitia pentru vidare.
Conectam caserola la aparatul de vidat FoodSaver, prin intermediul furtunului, apoi conectam aparatul la sursa de curent.
Apasam butonul pentru vidare si asteptam ca aparatul sa-si execute comanda, apoi mai vidam inca odata, sau chiar de doua ori, sa ne asiguram ca porii carnii sunt suficient de deschisi.
Nu dureaza mult procesul de vidare, cateva minute.
Dam caserola la frigider pentru 45-60 minute, apoi scurgem bine carnea, impreuna cu ceapa si crengutele de rozmarin si o tocam prin masina de tocat.
Calim apoi ceapa alba si jumatatea de ceapa rosie, in putin ulei si adaugam carnea tocata peste ea.
Amestecam cu o spatula sa se desfaca bine carnea tocata si o lasam pe foc pana este suficient de patrunsa.
Adaugam apoi rosiile si pasta de ardei, usturoiul taiat rondele si o mai lasam pe foc 10 minute, potrivindu-i gustul cu sare si condimente, daca mai este cazul, dupa care lasam compozitia de umplutura sa se raceasca.
Preparam intre timp si aluatul.
Cernem faina intr-un vas si ii facem o adancitura la mijloc.
Intr-un alt vas, frecam drojdia maruntita cu zaharul pana se dilueaza, apoi adaugam putina apa calda, 2 linguri de faina si omogenizam maiaua.
Lasam maiaua la loc cald pentru aproximativ 10 minute, pana isi dubleaza volumul, apoi o rasturnam in adancitura din faina.
Incepem sa o amestecam cu faina de pe margini, adaugand treptat si uleiul si apa calda in care am dizolvat sarea.
Framantam un aluat nelipicios, pe masa infainata, apoi il lasam la crescut, acoperit cu un stergar curat, aproximativ 30 de minute.
Impartim aluatul in doua parti, pe care le intindem in doua foi subtiri si usor ovale.
Transferam foile in tava cuptorului, pe hartii de copt separate si asezam umplutura la mijlocul lor.
O intindem frumos catre margini, apoi pliem marginile aluatului peste ea, sub forma de barcuta si le intepam usor cu o furculita, pentru a se suprapune bine peste carne.
Spargem cate un ou la mijlocul carnii si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sau pana cand aluatul este bine preparat si de asemeni oul.
Este foarte buna, aceasta pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul caserolei de marinare Food Saver, efectiv carnea se topeste in gura, atat de frageda este!
Sa va fie de folos!