PIZZA TARANEASCA

de Merisor in Pizza, 14 Iul 2012 | 10997 vizualizari

 

Este o reteta care se face atunci cand ramane un surplus de la un gratar copios(mici, carnati, ceafa de porc...pui, etc). Eu o stiu de la tara unde bunica mea folosea jumari sau carne de la garnita.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150-200g branza veche(telemea)
  • 750ml lapte dulce
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3carnati
  • piept de pui(daca e afumat e si mai bun)
  • 2 copanele
  • sunca presata sau kaizer(eu am pus kaizer afumat)
  • 1 ardei kapia mare
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • marar
  • 1 cutie ciuperci(360g)
  • cascaval ras(200g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PIZZA TARANEASCA:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, se adauga si ardeiul taiat marunt, usturoiul si ciupercile cu putin delikat sau sare. Eu intotdeauna pun si o lingura de apa sa nu se simta gustul acela de prajit(care e ff bun, dar nu face bine la stomac)

Ingredientele pe baza de carne se taie feliute sau cubulete mici si se adauga peste ciuperci, se mai lasa putin pe foc cateva minute(sub 10) apoi se pun intr-o sita sa se scurga surplusul de ulei

Intre timp se bat ouale intregi, se pune un plic  praf de copt, branza sfaramata cu furculita sau data pe razatoare, se pune faina si se dilueaza cu laptele rece. Trebuie sa iasa un aluat de consistenta celui de clatite, dar putin mai gros. Se amesteca ingredientele din carne in aluat, se mai pune o legatura de marar tocat marunt, se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor 35-40'. Cand este gata se scote din cuptor, se pune cascavalul ras deasupra si se baga din nuo la cuptor, dar cu focul stins pentru ca e suficient de cald incat sa se topeasca si chiar sa faca o crusta cascavalul.Se poate servi cu muraturi sau chiar si cu ketchup ca la pizza.

Va dati seama cum iese cu jumari si carne de la garnita si sa mai fie si afumate.....aunci!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "PIZZA TARANEASCA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Criss 1

12.02.2013, 15:21

Foarte faina si buna si hipercalorica.

babi5 1

12.02.2013, 16:24

Am salivat de pofta !! buna ,bunaaa!!!

Retete_din_suflet 1

15.02.2013, 05:07

ce bine arata, cred ca e senzationala la gust! ce mie pofta! o voi incerca neaparat! bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui si sunca