PIZZA TARANEASCA

de Merisor in Pizza, 14 Iul 2012 | 10774 vizualizari

 

Este o reteta care se face atunci cand ramane un surplus de la un gratar copios(mici, carnati, ceafa de porc...pui, etc). Eu o stiu de la tara unde bunica mea folosea jumari sau carne de la garnita.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150-200g branza veche(telemea)
  • 750ml lapte dulce
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3carnati
  • piept de pui(daca e afumat e si mai bun)
  • 2 copanele
  • sunca presata sau kaizer(eu am pus kaizer afumat)
  • 1 ardei kapia mare
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • marar
  • 1 cutie ciuperci(360g)
  • cascaval ras(200g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PIZZA TARANEASCA:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, se adauga si ardeiul taiat marunt, usturoiul si ciupercile cu putin delikat sau sare. Eu intotdeauna pun si o lingura de apa sa nu se simta gustul acela de prajit(care e ff bun, dar nu face bine la stomac)

Ingredientele pe baza de carne se taie feliute sau cubulete mici si se adauga peste ciuperci, se mai lasa putin pe foc cateva minute(sub 10) apoi se pun intr-o sita sa se scurga surplusul de ulei

Intre timp se bat ouale intregi, se pune un plic  praf de copt, branza sfaramata cu furculita sau data pe razatoare, se pune faina si se dilueaza cu laptele rece. Trebuie sa iasa un aluat de consistenta celui de clatite, dar putin mai gros. Se amesteca ingredientele din carne in aluat, se mai pune o legatura de marar tocat marunt, se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor 35-40'. Cand este gata se scote din cuptor, se pune cascavalul ras deasupra si se baga din nuo la cuptor, dar cu focul stins pentru ca e suficient de cald incat sa se topeasca si chiar sa faca o crusta cascavalul.Se poate servi cu muraturi sau chiar si cu ketchup ca la pizza.

Va dati seama cum iese cu jumari si carne de la garnita si sa mai fie si afumate.....aunci!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "PIZZA TARANEASCA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Criss 1

12.02.2013, 15:21

Foarte faina si buna si hipercalorica.

babi5 1

12.02.2013, 16:24

Am salivat de pofta !! buna ,bunaaa!!!

Retete_din_suflet 1

15.02.2013, 05:07

ce bine arata, cred ca e senzationala la gust! ce mie pofta! o voi incerca neaparat! bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini pizza