Am pregatit intai aluatul, mixand ingredientele. Cand folositi drojdie proaspata nu uitati sa o dizolvati intai in putin lapte si zahar, dupa care o lasati sa se odihneasca in faina. Abia apoi turnati praful de sare, apa calduta si uleiul de masline.
Daca vi se pare ca mai e nevoie, mai adaugati putina faina, pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Lasati sa creasca aluatul cel putin doua ore, pentru ca va fi foarte pufos.
Eu l-am pregatit cu o seara inainte, asa ca astazi mi-a venit foarte usor doar sa tai maslinele rondele, ceapa, mozzarella si rosia la fel si doar sa le arunc peste aluat.
Am preferat sa intind aluat pentru doua pizza, pentru a combina diferit ingredientele. Fiecare cu preferintele lui, de care incer sa tin mereu cont. :)
Cum spuneam, am intins aluatul, l-am asezat in tavi si am presarat putin cimbru si sare. Am adaugat mozzarella, rondele de ceapa, masline si porumb pe una dintre ele.
Cea de a doua am pregatit-o fara ceapa, dar am adaugat rondele de rosii.
Am pus tavile in cuptorul incalzit deja pana pizza a prins o culoare aurie, semn ca e gata.
Cine pofteste o felie calda? :)
1
nu am trecut anumite cantitati de ingrediente, pentru ca fiecare pune de obicei atat cat ii place;