De ce am numit-o pizza pofticiosilor? Pentru ca e cea pe care o faci ca sa satisfaci pe toata lumea, are si ciuperci si carne si branza. are di tatiiii ;)) Mi-am cumparat Adevarul cu Retete de Pizza si Focaccia si o adooor! E pliiiiina de retete faine :D De acolo am luat reteta pentru aluat.
Cum se prepara Pizza pofticiosilor
Maia:
Intr-o cana frecam bine drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa si 2 lg faina (sa ajunga de consistenta putin mai groasa ca a unui aluat de clatite) si lasam la crescut.
Aluat:
Rasturnam maiaua intr-un vas mare, turnam restul de apa si uleiul de masline, apoi faina si sarea. Framantam pana obtinem un aluat nelipicios si adaugam si oregano. Presaram putina faina deasupra, apoi acoperim cu un prosop si lasam la crescut la caldura.
Cand aluatul a crescut il intindem cu degetele in tava unsa cu ulei, acoperim cu un strat de zacusca/sos de rosii, apoi feliile de ciuperci, salam si mozzarella, mai presaram oregano si dam la cuptorul incins la 200C pana ce mozzarella devine usor rumena.
1
Desi pizza nu se serveste cu ketchup in Italia, noua ne place mai mult asa :P
2
Daca intindem aluatul cu facaletul se indeasa si nu e la fel de pufos.
3
Acest aluat e pufos, nu e crocant.