Pizzaaaaaaa time! O pizza usoara si rapida ce combina ingrediente si arome mediteraneene ...e delicioasa! Va invit sa savurati!
1. Se amesteca grisul cu zahar, sare, ulei de palmier, drojdie si 50 ml apa calduta si se lasa 10 minute la loc caldut.
Dupa cele zece minute se adauga faina si restul de apa cate putin si se framanta un aluat care nu se lipeste de maini. Se unge cu ulei de masline si se lasa la crescut la loc cald atat cat pregatim umplutura.
2. Se pregatesc restul ingredientelor, se taie feliile de vinete apoi se sareaza si se lasa zece minute. Se amesteca sosul... eu am amestecat (suc de rosii cu busuioc cu ketchup de casa si a iesit in jur de un bol mic) apoi se rade branza haloumi, se marunteste feta se taie ardeiul rondele.
Dupa zece minute vinetele se spala de sare se tamponeaza cu un servet sa absorbim excesul de apa apoi se trag vinetele la tigaie in putin( o lingurita) ulei de masline pentru 5 minute pe ambele parti.
3. Se imparte aluatul in doua parti. se intinde cu mana in forma de pizza , se unge blatul cu ketchup, apoi dupa inspiratie se aseaza haloumi, deasupra vinetele, apoi feta maruntita, rondelele de ardei, inca putin ketchup, si la sfarsit parmezanul ras. Se pot pune si masline. Un praf de usturoi si gata e de cuptor.
4. Coacem pizza pentru 15-20 de min la 200 grade...sau pana se rumeneste.
5. Pizza se scoate si se portioneaza dupa dorinta se poate servi cu ketchup si parmezan.
Pofta mare, ca merita!