Pizza italiana

de Brindusa in Pizza, 28 Ian 2010 | 13181 vizualizari

 

Stiu ca pare un pleonasm alaturarea cuvintelor pizza si italiana, dar am vazut atatea retete de pizza adaptate specificului national al fiecarei tari, ca am simtit nevoia sa fac una italiana.

 

INGREDIENTE

Pentru coca
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie 
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 pahar apa calduta (sau cat cuprinde faina)
Umplutura
  • pasta de tomate
  • salami
  • branzeturi (mozzarella, parmezan s.a.)
  • oregano uscat
  • busuioc proaspat
  • s.a. dupa preferinta (dar cu specific italian)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza italiana:

Coca o poti face cu mana de la inceput, dar eu am pus-o in robot (!) unde am lasat-o cam 3 minute, pana s-au amestecat toate ingredientele si nu a mai fost lipicioasa. Scoate-o din robot si mai lucreaz-o cu mana pe o planseta presarata cu faina cam 5 minute. Pune-o intr-un castron mai mare si acopera cu un servet curat. Se lasa la loc caldut cam o ora (volumul trebuie sa se tripleze).

Incalzeste cuptorul la temperatura mare (220 grade Celsius)

Dupa o ora scoate coca din castron si mai lucreaz-o inca 5 minute. Intinde-o bine cu facaletul, astfel incat sa nu fie mai groasa de 1 cm (mai creste in cuptor). Pune aluatul in tava mare sau mai multe tavi mici. Eu fac mai multe bucati mai mici, le pun pe folii de aluminiu si le coc simultan in cuptor, pe 2 nivele.

Pe fiecare bucata de aluat intinde sos de rosii (eu pun in strat mai gros) si presara oregano. Si acum fiecare adauga ce ingrediente prefera. Eu am avut o pizza numai cu branzeturi (mozzarela, parmezan, cascaval), una cu salami si mozzarela, una si cu rosii cherry. Si bineinteles, peste toate niste busuioc proaspat.

Pune-le in cuptorul fierbinte bine si lasa-le cam 15 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza italiana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Sylvia 1

29.01.2010, 17:08

Brandusa bestiala arata aceea imi aminteste de pizza-riile din Italia din Rimmini, acolo am mancat cele mai minunate pizza Em una preferata cu tre feluri de branza si cu ruccola daca excluzi ruccola poate iti place o sa postez si reta aceea

Brindusa 1

29.01.2010, 17:15

da ce are mai, ruccola? ca mie imi place!

rivka 1

29.01.2010, 18:59

poate nu-i place ei, asa sunt eu cu busuiocul...numai cand ii simt mirosul mi se face asa rau ca durerea de stomac ma apuca, cu varsaturi....';(
poate de aia nici nu imi place mult apreciata mancare italiana, etc din pacate unde folosesc destul de mult busuioc si oregano(mi-e rau de la miros)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini pizza rapide