Aveam cateva frunze de spanac in frigider si am vrut sa fac ceva cu ele sa nu le arunc, asa ca am cautat pe internet si am gasit aceasta pizza, delicioasa si foarte satioasa.
Am facut un aluat din faina, drojdie, apa, sare si putin ulei. L-am lasat la dospit.
Spanacul bine spalat se pune la fiert si apoi taiat dupa ce s-a scurs bine.
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se raceste si se toaca maruntel (eu l-am dat la robot).
Sosul se pune la foc, se adauga piperul dupa care adaugam spanacul. Se amesteca bine si se pastreaza la cald.
Dupa ce a crescut aluatul, il intindem in forma de cerc. Deasupra ungem cu o lingura de ulei iar partea unsa o punem intr-o tigaie de gratar (in reteta originala era pe gratar, eu am pus in tigaie pt gratar) si o lasam sa se coaca aproximativ 5 minute sau pana se rumeneste frumos. Se unge partea de deasupra cu cealalta lingura de ulei si se intoarce.
Dupa cele aproximativ 5 minute, se ia aluatul si se pune intr-o tava de tarta, se toarna peste aluat sosul cu spanacul, se presara carnea de pui iar deasupra mozzarela data pe razatoarea mare. Se da la cuptor pana se topeste mozzarela si prinde culoare. Se serveste calda.