Daca e weekend, e clar ca trebuie sa mai trec si eu prin bucatarie, impreuna cu baietii mei.
De data aceasta am preparat o pizza de casa cu de toate.
La aluat, ne-a ajutat Meri, in sensul ca ne-a potrivit cantitatile.
Este cea mai buna pizza pe care am facut-o eu cu cei doi baieti ai mei, asa ne-a laudat Meri.
Trebuie să vă spun de la inceput ca, atat aluatul, cat si toppingul au fost pentru doua tavi mari de pizza, de 30/40 cm.
Pentru aluat, amestecam oul cu un praf de sare, smantana si uleiul.
Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura la mijoc si punem acolo drojdia impreuna cu zaharul.
Turnam putin lapte cald si il amestecam cu drojdia si zaharul, acoperim vasul si il lasam asa 10 minute, pana cand drojdia se dezvolta consistent.
Adăugam, treptat, restul de lapte cald, amestecand si din faina de pe margini, apoi adaugam amestecul de ou cu smantana si ulei si framantam un aluat ferm, pe care il lasam la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul (30-40 de minute)
Intre timp, ne ocupam de ingredientele pentru topping, pe care le feliem subtire.
Impartim aluatul in doua parti, pe care le intindem in tavile tapetate cu ulei.
Cu o furculita, intepam aluatul din loc in loc, il ungem cu ketchup si presaram ingredientele feliate peste el.
Cascavalul trebuie asezat ultimul, sa se gratineze frumos.
Amestecam cele 3 oua cu un praf de sare si le imprastiem deasupra cascavalului, apoi coacem pizza pentru 25-30 de minute, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C.
Servim pizza cu ketchup, calda sau rece, dupa preferinte.
1
Peste ingredientele de topping, se pot presara condimentele preferate: piper, oregano, cimbru, etc.
2
Ouale se pot amesteca si cu putin ketchup, inainte de a le imprastia deasupra celorlalte ingrediente.