Mod de preparare-aluat pizza:
Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.
In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sa nu vina in contact direct cu drojdia din maia. Se adauga maiaua si verdeturile si se framinta dupa care se adauga treptat apa calduta pina se face un aluat. Se framinta 3 minute si se lasa la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop curat. Cind isi dubleaza volumul, il prelucram ca aerul sa iesa si mai lasam la dospit 15 minute. Se poate imparti in doua ptr 2 foi de marimea tavii cuptorului.
Mod de preparare pizza:
Pe o tava unsa cu ulei se aseaza foaia de aluat peste care se intinde sosul din ingredientele mai sus mentionate urmand mai apoi a se aseza salamul, carnatul oltenesc, cabanosul, castravetii murati si porumbul. Se da la cuptor pentru 25-30 de minute iar inainte de a fi gata se pun branza si cascavalul rase in prealabil.
Mod de preaparare sos:
Toate ingredientele se amesteca intr-un castron pentru a se forma un sos.