Pentru cei care doresc o pizza mai deosebita, va recomand aceasta reteta.
Pentru aluat:
Ingrediente pizza:
Aluat: Se pune drojdia intr-o cana impreuna cu apa calduta si o lingurita de zahar. Dupa ce se dizolva, o amestecam cu faina, grisul, putina sare si lingura de ulei. O lasam la dospit apoi o intindem in tava.
Pizza: Punem tonul pe aluat si-l distribuim, in mod egal, pe toata suprafata. Adaugam si algele cu somonul afumat, apoi ceapa verde. Condimentam cu oregano si busuioc. Deasupra radem mozzarella peste care punem sosul de rosii cu capere si maslinele cu chili. O introducem in cuptor si, aproximativ, dupa 30 de minute e gata de servit, nu inainte de a o stropi cu zeama de lamaie. Cui ii place pizza mai picanta, poate adauga ardei iute in ulei de masline. Pofta buna!
1
grisul ne ajuta sa obtinem un aluat mai subtire, acesta prevenind cresterea, prea mult, a aluatului;
2
uleiul se folosete pentru a obtine un aluat mai crocant.