Pizza cu spanac

de alldaycooking in Pizza, 21 Apr 2011 | 3363 vizualizari

 

Din 1 kg faina aluatul ajunge pentru 3 pizza cu diametrul de 26 cm.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 20 gr drajdie uscata
  • 1 lingura fructoza
  • sare
  • ulei de masline
  • apa
  • cateva cubulete de spanac congelat
  • cascaval
  • ceapa verde
  • branza topita
  • ierburi italiene
  • oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu spanac:

Intr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat drojdia aproximativ 10 minute, pana au inceput sa apara basicute la suprafata acesteia. Pe marginea castronului am presarat sare si aproximativ 2 linguri de ulei de masline. Am adaugat aproximativ 400 ml de apa calduta si am framantat aluatul, in functie de consistenta aluatului se mai poate adauga apa. Am pus castronul in cuptor si l-am lasat la 40 de grade Celsius pana si-a dublat volumul. Am mai presarat foarte putin ulei de masline si am framantat din nou aluatul.

Am intins aluatul de paine in tava rotunda pentru pizza. Am preferat sa am un aluat ceva mai gros pentru acest gen de pizza. Grosimea aluatului intins in tava era de aproximativ 1 cm. Am pus branza topita si am intins-o cat mai uniform peste coca, apoi am pus ceapa vere taiata marunt. Am pus cuburile de spanac alternandu-le cu felii de cascaval. La sfarsit am adaugat cele 2 oua crude la mijlocul pizzei si am dat la cuptor. Am lasat la 180 grade Celsius pana cand albusul oualelor era copt, dupa care am marit temperatura la 200 grade Celsis pentru cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos si usturoi