Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer

de horia in Pizza, 12 Apr 2011 | 7044 vizualizari

 

Va prezint o pizza super delicioasa,cu bordul plin de mozzarella,foarte pufoasa si spumoasa in mijloc.este o adaptare de-a mea,a stilului hut.

 

INGREDIENTE

  • 1kg. faina alba 000 (eu am folosit faina speciala pentru pizza)
  • ulei de masline
  • sos de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • oregano
  • sare dupa gust
  • 100g kaizer
  • 100g salam
  • 100g mortadela afumata (clasica)
  • un ardei italian
  • 300g mozzarella
  • 1/2 ceapa taiata marunt,marunt (eu n-am folosit)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer:

Se face aluatul pentru pizza (eu am folosit gata preparat.am pus numai ulei ,apa,sare si lapte),folosind urmatoarele ingrediente:doua cani cu faina (330g),doua linguri cu ulei de masline (30ml),doua lingurita cu zahar,200ml de lapte degresat,10g drojdie,o lingurita de sare.cele de mai sus sunt pentru un blat de pizza medie,cu diametrul de 40cm.se framanta aluatul si se lasa la crescut maxim doua ore.nu trebuie sa creasca exagerat de mult,pentru ca pe urma va avea un aspect de paine,nu de pizza:).

Intre timp preparam sosul.intr-o cana punem 200gr sos de rosii,trei lingurite cu oregano,sare,un pic de zahar,iar cei trei catei de usturoi vor fi rasi pe razatoare si adaugati la sos.adaugam doua lingurite cu ulei de masline,mestecam bine si-l dam la loc racoros.

Dupa ce aluatul a crescut,facem o masa sferica,o intindem si-o asejam intr-o tava speciala pentru pizza.prima data punem sosul de rosii.ATENTIE!daca sosul va fi prea mult,in momentul cand o vom taia s-o servim,se va exfolia,asa ca se pune moderat.asezam cu o lingura in centrul masei si cu miscari circulare spre exterior,o intindem uniform.lasam 2cm.pe margine fara a pune sos.(dupa cum vedeti si in imagine).apoi vom pune branza pe margine,invelind apoi cu aluatul exact ca in imaginea de mai jos.apoi decoram pizza cu ingredientele care dorim.eu am facut-o cu branza,salam,kaizer,mortadela,ciuperci si ardei.

Daca dorim sa avem rezultate bune,ingredientele pe care le folosim la decorare si care contin apa sau grasime,trebuie scurse apa intr-un servet uscat,sau prajite un pic pentru a scoate grasimea,de ex din salam,kaizer,etc.le asezam apoi pe o farfurie,impachetate in hartie speciala pentru a absorbi lichidele.asa vom realiza o pizza super delicioasa.eu n-am facut asa,ca nu am avut timp.o alta operatiune importanta este sa tasam cu o paleta ingredientele,pentru a se compacta si a se fixa de blat.ultimul strat va fi obligatoriu de mozzarella.o mai lasam 1/2 de ora la loc caldut,timp in care preancalzim cuptorul la 200 grade,apoi o introducem in cuptorul bine incins cca. 20minute.pizza este gata,atunci cand mozzarella este gratinata,rumena.

Va garantez ca este un deliciu si va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Toast