Pizza cu miez de lapte

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 11 Oct 2013 | 2506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4-5 linguri de lapte caldut
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei masline
  • sos de pizza
  • salam
  • ardei rosu
  • cascaval
  • miez de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu miez de lapte:

Punem faina intr-un caston.

Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute.
Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic.
Din cand in cand ne ungem mainile cu ulei si framantam din nou.
Trebuie sa iasa un aluat moale pufos.
Dupa ce am framntat bine bine lasam aluatul sa se odihneasca inca 30 de minute langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ) si-l acoperim cu un prosop.
Dupa ce l-am lasat sa se odihneasca intindem o foaie dreptunghiulara.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul in ea.
Ungem si aluatul cu ulei, apoi cu sos de pizza, dupa care vom pune cascaval ras, salamul, ardeiul rosu si deasupra felii de miez de lapte.

Dam la cuptorul preincalzit.
Lasam la cuptor app. 20- 30 min.
Servim cu sos de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant