Pizza cu mere si mascarpone

de madi_marin in Prajituri, 26 Feb 2010 | 6145 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 lingura ulei
  • 240 g faina
  • 120 ml apa
  • 1 lingurita cu drojdie
  • 1 lingurita cu zahar
  • putina sare

Pentru umplutura:

  • 5 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • coaja de citrice confiata
  • 125 g mozzarella
  • 100 g mascarpone
  • 2 linguri cu zahar brun
  • scortisoara
  • gem de fructe de padure

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu mere si mascarpone:

Se pun toate ingredientele pentru aluat la masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.

Intre timp preparam umplutura: se pune zaharul la caramelizat cu cateva picaturi de apa. Cand e gata se da deoparte. Merele se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun peste caramel, se presara cu scortisoara si cu zaharul brun si se da vasul la cuptor la foc potrivit pana ce merele s-au inmuiat . Se dau apoi la racit.

Cand aluatul e gata se intinde pe masa infainata in foaie potrivit de subtire. Se tapeteaza o forma detasabila cu hartie de copt, se pune aluatul , se unge cu mascarpone, se pun deasupra merele cubulete , cojile de citrice confiate si se presara bucatele de mozzarella. Se da forma la cuptor pana ce se coace aluatul. Se scoate din forma inca fierbinte si se unge cu ajutorul unei pensule cu gemul de fructe de padure. E buna si calda si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

susu 1

26.02.2010, 22:13

Foarte interesanta reteta. Nu stiu cum faceti voi dar eu daca nu as fi facut sport cu siguranta aveam 200 kg la cat gatesc.

madi_marin 1

27.02.2010, 09:31

fetelor...ma bucur ca va place ......mi-era pofta de ceva cu mere si ....mi-a trecut asta prin cap.....

adnas54 1

27.02.2010, 22:18

Chiar ca-i o idee noua... trebuie incercat...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta Alpina cu mere