M-am inspirat de la Lia1 ca tare mult mi-a placut ideea ei.
Pentru aluat:
Pentru topping:
Pregatim un blat pufos: frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si o mana de faina. omogenizam, acoperim si lasam la crescut 10 minute, apoi amestecam oul cu uleiul, le adaugam peste maiaua crescuta si incepem sa incorporam faina.
Framantam un aluat nu prea tare, pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul 15- 20 de minute.
Intre timp pregatim ingredientele, adica le feliem subtiri.
Intindem aluatul intr-o forma rotunda de 30 cm diametru si il intepam din loc in loc, o ungem cu ketchup si presaram condimentele, adaugam carnatii pe margine, rulam marginile imprejurul lor si le crestam impreuna cu carnatii, din loc in loc.
Asezam ingredientele frumos la mijloc, alternandu-le, punem maslinele din loc in loc si dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.
1
Marginile aluatului unde sunt carnatii se pot unge cu ou pentru un aspect mai placut la rumenire, eu nu am mai facut asta.