Pizza cu ciuperci si bacon

de La Ancuta in Pizza, 23 Ian 2011 | 3948 vizualizari

 

cu blat subtire si crocant :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 praf de zahar

Sos:

  • 5 linguri bulion
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru
  • oregano
  • sare, piper

Topping:

  • 2 borcane ciuperci
  • 5-6 felii bacon
  • 100 g cascaval
  • cateva masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si bacon:

Blatul:

Cernem faina intr-un caston si adaugam pe rand drojdia, apa calduta, uleiul, sarea si zaharul.

Framantam un aluat nelipicios si elastic.

Acoperim si lasam la dospit la loc cald, 45 de minute.

Dupa ce a dospit intindem aluatul in tava unsa cu putinulei. Eu am folosit tava de la aragaz.

Pentru sos amestecam bulionul cu usturoiul pisat si condimentele si il intindem uniform pe blat.

Scurgem ciupercile si le punem pe blat.

Radem deasupra cascaval, pe razatoarea cu ochiuri mari si asezam cateva felii de bacon si cateva masline.

dam la cuptor la foc potrivit 15-20 de minute, pana se topeste cascavalul si baconul se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

„Pizza altfel”, pe blat de cartofi  – Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

la 15:08

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza fara blat