Pizza cu ciuperci

de cec in Pizza, 22 Ian 2011 | 6067 vizualizari

 

(m-am atasat de aluatul de la kombe si il folosesc la ce fac cu aluat, cum ar pizza de ex{asa ca am luat de acolo reteta copy-paste, sper ca nu se supara nimeni} - multumesc Poca de reteta)

 

INGREDIENTE

aluat

  • 350 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 1 cub de 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare ( mai cu varf)
  • 600 gr. faina normala

umplutura:

  • ciuprci,
  • cascaval,
  • cas afumat,
  • sunca,
  • masline,
  • bulion sau zarzavat(eu am facut unele cu bulion si altele cu zarzavat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci:

Intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute
laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 15-20 de min , nu o sa creasca, nu intrati in panica. Dupa alea 15-20 de min se adauga amestecul de drojdie peste faina , presaram sarea si incepem sa amestecam cu lingura de lemn
Dupa aia incepem framantarea ( se poate face la robot) . Mai adaugati cam 50-100 gr faina in plus in timpul framantarii, ideea e sa iasa un aluat moale si elastic, sa nu se lipeasca de maini.

cat a stat aluatul la crescut am pregatit ingredientele taindu-le pe fiecare
ciupercile dupa ce le-am taiat le-am prajit intr-o tava de teflon fara adaos de ulei
am intins aluatul, l-am pus in tava, am uns cu bulion (si zarzavat calit altele), am pus ciupercile, sunca, casul, cascavalul, maslinele si am dat la cuptor la foc potrivit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

cec 1

23.01.2011, 19:30

multumesc
cand ma apuc sa fac, apoi fac sa fiu sigura ca ajunge si se satura (cateodata fac de mananca de 2 ori din ele), mai putin de 5-6 nu fac

adriana_bobu 1

24.01.2011, 08:46

MotanLaOale 1

24.01.2011, 11:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Hawai