Pentru blat:
Pentru umplutura:
Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute.
Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun ouale,sarea si apoi maiaua crescuta,se amesteca toate apoi se pune laptele si se framanta bine 10-15 minute iar la fiecare framantare se adauga cate putin ulei.Dupa ce sa framantat bine se lasa la crescut intr-un loc cald si acoperit cu un prosop curat,eventual pentru o crestere mai rapida se pune sub castron o oala cu apa fierbinte.
Dupa ce a crescut se ruleaza cu un rulou o foaie dupa preferinte mai subtire sau mai groasa,se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei,apoi se pun pe rand ingredientele:intai se pune crema ricotta amestecata cu putina sare,peste se unge cu ketchup,apoi se aseaza dupa preferinte felii de mozarella,pieptul de pui taiat feliute mici si prajit putin cu ulei de masline,se adauga carciofi taiati pe jumatate,rosiile feliute, se presara putin oregano,busuioc si piper.Se da la cuptor pentru coacere la foc mare.La final daca mai doriti Ketchup mai puteti adauga.Pofta buna!
1
Din aceasta compozitie de blat ies 4 foi