Pizza cu branza de casa

de Zamfira in Pizza, 21 Sep 2012 | 10794 vizualizari

 

Este reteta pizzei margherita, aluat, sos de rosii, busuioc si mozzarella.
Pizza nu se trage din Italia ci din Grecia. Pentru prima data grecii au fost cu ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Preferata lor era o combinatie de uleiuri de masline si anumite condimente.
Ca toppinguri alegeau cartofi si frunze, diferite feluri de carne si chiar si fructe. Este o certitudine ca grecii ar fi folosit si rosiile, daca acestea ar fi fost descoperite la vremea aceea!
Mozzarella adevarata era importata de greci din India, astfel ca era destul de putin accesibila. Prima pizza adevarata a fost facuta de brutarul Raffeale Esposito in Napoli, Italia.
Dupa cum spune legenda, Esposito a vrut sa produca un fel de paine care sa fie diferita de celelalte care se vindeau in Napoli. Mai intai a incercat sa adauge numai branza, apoi sos, dedesubt si i-a dat forma unei placinte rotunde.
Creatia sa a fost placuta imediat, si Esposito a fost chemat sa faca niste pizza pentru vizita Regelui Umberto si Reginei Margherita in 1889. A facut o pizza in trei culori: cu branza alba, sos rosu si condimente, ca sa reflecte steagul italian si loialitatea sa fata de tara.
A fost o realizare grozava, si a numit-o pizza margherita dupa numele reginei.
http://www.stilfeminin.ro/gastronomie/Istoria-pizzei-si-secretele-ei-ascunse.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g. faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 100 g. unt
  • 100 ml apa
  • sos de rosii
  • oregano, cimbru, busuioc
  • branza de casa sau mozzarella
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza de casa:

Pregatirea aluatului: omogenizam drojdia cu zaharul, putina faina si apa calduta si-l lasam la caldura pentru 10 minute. Cernem faina, turnam compozitia de drojdie crescuta, sare, untul topit si putin racit, apoi incet, incet 100 ml apa calduta. Dupa o omogenizare completa, aluatul este lasat la un loc caldut pentru dospit timp de 30-40 de minute. 

Intindem aluatul si-l asezam intr-o tava pentru pizza, unsa si tapetata cu faina sau o tava obisnuita tapetata cu hartie pentru copt. Ungem suprafata aluatului cu un sos de rosii, presaram oregano, cimbru si busuioc, iar in final branza de casa sau mozzarella.

Timp de coacere: 40-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu branza de burduf