O pizza foarte buna dar cu un blat crocant, putin uscat.
Se pune intr-un castron 250 g faina, sarea, uleiul, apa calduta si o lingura de iaurt. Amestecam totul cu o lingura de lemn, apoi lasam la dospit in loc caldut, acoperit cu un servet de bumbac pentru 30 minute. Dupa aceast timp adaugam restul de faina, adica: 250 g. Framantam bine, bine aluatul si avem posibilitatea de a portiona aluatul in cate pizza dorim sa facem. In doua, trei sau patru bile (eu, am pastrat aluatul intreg). Acoperim totul cu un servet si-l lasam sa se odihneasca inca 25 minute.
! Foarte important sa respectam cu exactitate timpii de asteptare!
Intindem foaia sau foile de pizza, apasand cu degetele pe aluat si executand o miscare rotativa.
Ungem aluatul cu sos de rosii, presaram cimbru si oregano, apoi pe rand adaugam toate topping-urile.
Timp de coacere 25 minute (foc mediu).