Pizza cu aluat maturat

de lucy2002 in Pizza, 13 Feb 2020 | 3774 vizualizari

 

Am experimentat mai multe retete de Pizza, ma refer la blat, dar aceasta mi se pare cel mai bun, chiar daca aluatul are nevoie de o maturare indelungata. Pizza va iesi mult mai buna si se lucreza forte usor, asa ca putem pregati aluatul cu o zi inainte mai ales cand avem musafiri anuntati, si o preparam rapid, in 20 -30 minute este gata. Nu am reusit sa mai fac poze deorece au venit musafiiri si a trebuit sa ma ocup de ei.
Va recomand sa o probati si nu veti regreta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 750 gr faina
  • 5 g drojdie
  • 350 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei de masline sau de florea soarelui
  • 2 lingurite de oregano
  • Topping:
  • ketchup dulce sau picant
  • 200 gr mozzarella 
  • 1 ardei capia
  • 50 gr masline fara samburi 
  • 40 gr ciuperci feliate 
  • 300 gr salam 
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu aluat maturat:

Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar.

Faina se cerne intr-un bol.

Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam sarea, oregano, uleiul si continuam framantarea. Coca rezultata se infoliaza si se da la frigider pentru 24 ore sa se matureze.

A doua zi scoatem aluatul si-l lasam la temperatura camerei pentru o ora sa se relaxeze.

Eu am folosit tava mare de la aragaz. Am intins aluatul pe blatul de lucru cu foarte putina faina si m-am ajutat de sucitor. Am intins o foaie pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt , cu pensula am uns foaia cu ketchup, am adaugat ciupercile feliate, ardeiul capia feliat, maslinile, feliile de salam si la sfarsit un strat generos de mozzorella. Am introdus tava la cuptorul preincalzit la o temperatura mare de 250grade pentru 15-20 minute. Este gata cand deasupra a prins o culoare frumoasa. Se portioneaza cat este ferbinte si se serveste cu ketchup dulce sau picant.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat maturat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (13)

lucy2002 1

14.02.2020, 11:24

Ma bucur ca va place ! Multumesc frumos tuturor!

Panacris 1

15.02.2020, 21:06

Rahela Velicu 1

27.02.2020, 15:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat de dovlecel si branza