Chiar si cei mai mofturosi gurmanzi sunt sigura ca vor aprecia acest gust.
Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma. Se adauga acest amestec intru-un bol mai mare in care se pune faina, sarea si uleiul .Se amesteca aluatul, de preferat cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile. Pe o masa presarata cu faina se scoate aluatul si se framanta 2-3 minute. Ca sa nu se lipeasca de maini mai presarati cate putina faina. Aluatul il puneti intr-un bol si lasati cam 30 de minute sa creasca acoperit cu un prosop sau capac.
Puneti aluatul in tava de pizza, unsa cu putin ulei in prealabil, si ridicati usor bordurile, nu mult, cam de 1 cm. Ungeti aluatul cu ketchup si presarati o lingurita de mirodenii pentru pizza .Adaugati mozzarela data pe razatoare ,bucatele mici de branza albastra, parmezanul si cascavalul. Puneti pizza la cuptor pana se rumeneste usor .
Pofta buna!
1
daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa,blatul nu iese prea pufos