Am descoperit formula universala de facut paine. E similara cu reteta lui Jamie Oliver si formula am auzit-o de la Ruxy a noastra.Diferenta e ca in loc de 1 cub de drojdie la 500 gr de faina am pus 1 cub la 1 kg. Eu cum fac cam toate in mod mai neconventional, nu se putea sa nu schimb putin regula si aici. Imi place mult painea proaspata,precis mi se trage de vremurile trecute cand ma trimitea mama sa stau la coada la paine si sosea calda de la brutarie. Jumatate o mancam pe drum si nu stateam departe de chios...
Deci ,eu sunt adepta painei artizanale ( 5 minute artisan bread care a devenit populara prin State),unde se invarte totul cu lingura si se lasa la frigider,se poate folosi in timp de 2 saptamani,dar nu tine atat. O folosesc si la paine si la pizza.
Eu va dau reteta pentru toata cantitatea de paine,dar puteti folosi blatul pe care il folositi voi de obicei.
Formula pentru paine e 1 kg de faina,600 ml de apa calduta,1 lingura miere,1 cub de drojdie,sare
Reteta e rapida daca aveti deja aluatul,daca nu dureaza pana creste.