Pizza al tonno

de Corinuta in Pizza, 18 Sep 2013 | 7825 vizualizari

 

Pizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este foarte buna si asa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 85 ml lapte
  • 10 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Pentru topping:
  • 4 linguri sos de rosii cu busuioc
  • 1 conserva de ton
  • 2-3 linguri porumb
  • 5 felii ardei gras rosu
  • 3 linguri cascaval razuit sau mozzarella
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza al tonno:

Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul, apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta impreuna cu uleiul cam 5 minute.

Se intinde aluatul cu mana sau cu sucitorul si se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt.

Peste aluat intindem sosul de rosii, scoatem tonul din conserva, il scurgem bine si il punem peste sos. Presaram porumbul, asezam feliile de ardei iar deasupra punem cascaval sau mozzarella.

Se da totul la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveste calda!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

mai puteti pune pe pizza 5-6 masline negre

2

puteti pune putin oregano uscat cand o scoateti din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza al tonno" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos