Pizza

de Adele in Pizza, 7 Dec 2015 | 3841 vizualizari

 

De obicei nu pregatesc pizza in acest fel ,dar mi-am adus aminte de matusa mea care imi pregatea acest fel de pizza si m-am pus pe treaba ... mai de dor ,mai de pofta :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300-400 gr faina.
  • 10 gr drojdie.
  • 15 sare.
  • 200 ml apa calda.
  • 1 lingurita cu zahar.
  • 2 linguri d eulei de masline.
  • Topping:
  • salam 100 gr.
  • 50 gr masline negre fara samburi.
  • 50 gr ciuperci din conserva.
  • 2-3 felii de ardel rosu.
  • 100 gr cascaval ras.
  • cateva bucati de telemea.
  • 100 gr de parmezan.
  • 50 sos de rosii.
  • 2-3 linguri ketchup.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Pentru inceput se pregateste aluatul ,intr-un vas incapator se pune la framantat,se amesteca faina cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apa calda,se toarna treptat peste faina si se framanta bine ,spre final se adauga  uleiul de masline,cand este framanat se acopera cu un prosop si se lasa la dospit.

Intr-o oala se pune putin ulei si se coace sosul de rosii amestecat cu ketchup ,se potriveste de sare si se lasa la foc potrivit cateva minute.

Cand alautul este crescut se imparte in doua (daca aveti o tava mai mica veti obtine 2 portii),se ia cate o bucata si se intnde direct in tava ,tapetata cu hartie de copt,cu ajutorul mainilor se aseaza uniform ,formand un strat de aproximativ 2 cm.Se acopera pentru 15 de ora ,dupa care se aseaza sosul de rosi ,salamul ,ciupercile,maslinele ,bucatile de ardei si telemea,se pune cascavalul ras si parmezanul.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos (20-25 minute) la 200°.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui si sunca