Pizza

de amalia01 in Pizza, 18 Ian 2013 | 2453 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat: 

  • 500 g de făină 
  • 40 grame de drojdie 
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • aproximativ 200 ml de apă călduţă 
  • sare şi puţin zahăr 

pentru umplutura:

  • 200 ml ketcup
  • 300 g sunca de pui
  • 150 g slaninuta afumata
  • 1 conserva de ciuperci( 400 g)
  • 250 g cascaval HOCHLND (simplu sau afumat- dupa preferinta)
  • 1 conserva de porumb fiert
  • cateva feliute de ardei rosu
  • masline negre
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

pentru blat:

- se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, zahărul, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute

- se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua şi uleiul ;se frământa, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă,  timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să  se amestece bine;aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mână;

- se pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald şi se lasa minim 30 de minute;

- se intinde cu sucitorul ,apoi se aseaza in tava in care ai pus hartie pentru copt si se mai lasa la dospit 10 minute;

umplutura:

- se unge aluatul cu ketchup

- apoi se presara uniform toate ingredientele enumerate;

- la final se deseneaza o mutra fioroasa din ketchup si masline si se da la cuptor pentru 45 minute.

TIPS-URI

1

pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza