Pizza

de Miha in Pizza, 13 Oct 2012 | 3956 vizualizari

 

Daca e week-end facem pizzaaaa... :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat pizza:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina de secara
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ~500 g faina alba
  • Pentru sos:
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • busuioc
  • Pentru umplutura:
  • sunca de curcan
  • pastrama de pui
  • bulgarasi de mozzarella
  • cascaval
  • telemea de vaca
  • oua de prepelita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Intr-un castron punem faina alba si cea de secara, sarea si uleiul. Adaugam drojdia dizolvata si restul de apa si framantam un aluat elastic. Se lasa la dospit in jur de jumatate de ora.

Sos:

Punem toate ingredientele in blender si mixam.  Punem sosul pe foc mic si dam cateva clocote, apoi dam deoparte si lasam la racit.

Umplutura:

Cantitatile sunt orientative, dupa cum va place. 

Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Transferam foaia in tava tapetata cu hartie de copt.

De jur imprejurul foii, pe margine, se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras si telemeaua sfaramata. Se ruleaza apoi marginea formand o bordura.

Ungem blatul cu sos de rosii.

Am pastrat o parte din sos pentru pus deasupra in momentul servirii.

Punem sunca si pastrama, taiate dupa preferinta., bulgarasii de mozzarella si acoperim totul cu restul de cascaval ras.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Cu 10 minute inainte de a fi gata se scoate pizza din cuptor si se sparg deasupra ouale de prepelita. Eu am pus numai 4, dar merg si mai multe.

Se da din nou la cuptor pana ouale sunt facute si blatul rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida