Daca e week-end facem pizzaaaa... :))
Aluat:
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Intr-un castron punem faina alba si cea de secara, sarea si uleiul. Adaugam drojdia dizolvata si restul de apa si framantam un aluat elastic. Se lasa la dospit in jur de jumatate de ora.
Sos:
Punem toate ingredientele in blender si mixam. Punem sosul pe foc mic si dam cateva clocote, apoi dam deoparte si lasam la racit.
Umplutura:
Cantitatile sunt orientative, dupa cum va place.
Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Transferam foaia in tava tapetata cu hartie de copt.
De jur imprejurul foii, pe margine, se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras si telemeaua sfaramata. Se ruleaza apoi marginea formand o bordura.
Ungem blatul cu sos de rosii.
Am pastrat o parte din sos pentru pus deasupra in momentul servirii.
Punem sunca si pastrama, taiate dupa preferinta., bulgarasii de mozzarella si acoperim totul cu restul de cascaval ras.
Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Cu 10 minute inainte de a fi gata se scoate pizza din cuptor si se sparg deasupra ouale de prepelita. Eu am pus numai 4, dar merg si mai multe.
Se da din nou la cuptor pana ouale sunt facute si blatul rumenit.