Toata lumea stie sa faca un piure de cartofi, dar v-ati gandit vreodata sa il combinati cu broccoli? Eu da, de ceva vreme ma tot gandesc si pentru prima incercare am zis ca nu le amestec ci le fac separat si le servesc impreuna. Rezultatul? Unul minunat si mult mai bun decat doar un simplu piure de cartofi. Urmeaza ca data viitoare sa le amestec, iar pe viitor o sa fac un trio adaugand si morcovi. Dar pana data viitoare vedeti mai jos cat de usor putem face o mancare usoara si sanatoasa.
Piure de cartofi cu siguranta stie toate lumea sa faca, dar pentru ca e vorba de un blog culinar aici si asta inseamna retete complete, o sa va scriu si cum fac eu piureul de cartofi.
Cartofii ii curatam si ii punem intr-un vas cu apa si ii spalam bine. Taiem cartofii cubulete si aruncam apa in care i-am taiat, apoi punem din noua apa peste ei, adaugam un pic de sare si punem vasul pe foc.
Indepartam cu o lingura spuma care se formeaza deasupra.
Cand cartofii sunt fierti, scurgem apa, si punem peste cartofi untul apoi ii zdrobim. Adaugam laptele fierbinte si zdrobim in continuare, iar la final amestecam cu o lingura. (puteti incerca si varianta de a-i pune in robot dar cartofii se trasforma mai mult intr-o crema – vezi ultima poza din postare).
Piure de broccoli
Punem intr-un vas apa,adaugam un pic de sare si punem vasul pe foc.
Desfacem floarea de broccoli in buchetele mici pe care le spalam bine iar in momentul in care fierbe apa din vas, le punem in apa.
Lasam sa fiarba pana intra usor furculita in cotorul buchetelelor de broccoli.
Luam de pe foc si le strecuram de apa.
Pentru piure avem nevoie de un blender si eu am folosit noul meu premiu, primit cu ocazia castigarii titlului ” Reteta anului 2015″ de pe site-ul bucataras.ro, blenderul Oster.