Am zis sa incerc, ca poate s-o dovedi fii-mea vreo vegetariana si eu nu stiu sa-i fiu pe plac, ca tare mofturoasa mai e la masa in ultimul timp. Si cum Oana si cu Naty mi-au dat ideea, eu, harnicuta (si modesta din fire) cum sunt, am inceput treaba.
Sa incepem treba, ce mai stati?!?
Spalam bine, bine de tot urzicile, cu apa rece din belsug (spun asta pt. ca, de regula, cam au pamant prin ele). Intr-o oala punem apa la fiert si, cand clocoteste, punem urzicile.
Cat dau urzicile intr-un clocot, pregatim morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o taiem fin (ma rog, cat de fin poate fiecare).
Le amestecam cu urzicile si lasam la foc potrivit cam 30-40 de min.
Intre timp fierbem un ou, de la care vom folosi doar galbenusul. Dupa ce au fiert urzicile, le pasam impreuna cu galbenusul. Pregatim o mamaliguta mai moale si servim copilul, care ar fi de dorit sa fie “flamangios”, ca sa manance tot din castron, ca ar fi pacat de asa o bunatate!
Oricum, eu m-am sacrificat bucuroasa de data asta si am mancat ce a ramas in castronul fii-mii, dar am mai pastrat o portie pt. ea, pe maine.