Mancarea de spanac este frecventa la noi in casa.
De data aceasta am preparat-o la multicooker.
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 15 minute.
Tocam ceapa si usturoiul rondele si de asemeni morcovul.
Cand uleiul incepe sa sfaraie, adaugam baconul taiat fasii mici si il invartim de cateva ori cu spatula, pentru a se rumeni pe toate partile.
Adaugam ceapa, usturoiul si morcovul si lasam totul la calit pana aproape de expirarea timpului, amestecand din cand in cand, apoi adaugam si spanacul.
Asezonam cu sare si piper, adaugam foile de dafin si apa fiarta, inchidem capacul si setam programul STEW pentru 30 de minute.
Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, adaugam pasta de rosii.
Diluam faina in laptele rece, apoi adaugam peste ea putina zeama fiarta din vas si o turnam in mancare mestecand continuu. Facem aceasta operatie cu 5 minute inainte de finalizarea timpului.
Dupa finalizarea timpului adaugam patrunjelul tocat.
Servit cu oua ochiuri este delicios!!