mancare de post
Mancarea de ciuperci:
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
O punem la sotat in ulei,la foc potrivit.
Curatam ciupercile si le spalam, le feliem si le adaugam peste ceapa sotata.
Adaugam semintele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi rosiile pasate+ marar verde tocat si lasam sa fiarba totul la foc mic cca 15 min.
Piureul de cartofi de post:
Curatam si spalam cartofii. Ii taiem cubulete, ii fierbem in apa cu sare pana se inmoaie (cca 30 min. la foc potrivit)
Dupa ce au fiert, ii scurgem de apa si pastram o parte din apa in care au fiert.
Peste cartofii fierbinti adaugam margarina si mixam la viteza mare a mixerului pana zdrobim cartofii foarte bine,din cand in cand adaugam putina apa in care au fiert cartofii,obtinand o pasta fina. Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita pentru piure.
Servim piureul cu mancare de ciuperci peste care presaram marar verde tocat din belsug...
Pofta buna!