Cartofi americani,cartofi dulci ... numiti-i cum doriti . Luasem mai demult cartofi dulci dar erau de culoarea dovleacului la interior ...acestia sunt albi . In comparatie cu cartofii obisnuiti sunt cu mult mai dulci ... Reteta ce am incercat-o este de piure ... consistenta este una foarte cremoasa ...insa gustul mi s-a parut prea dulce ...
Cartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat , i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa rece cu sare .
I-am lasat sa fiarba cam 25 minute . Incercati cu o furculita sa fiti siguri ca sunt fierti : daca furculita intra usor in cartof atunci este fiert .
Am scurs bine cartofii de apa in care au fiert .
Mixam apoi cartofii cu untul,sare si lapte pana ce devin o crema .
Scurgem ciupercile de uleiul din conserva si le adaugam la piure. Amestecam bine ingredientele cu o lingura .
Se serveste cald presarand marar !
Pofta buna !