Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere

de daniastefania in Porc, 3 Feb 2015 | 3700 vizualizari

 

Este o reteta foarte simpla, dar delicioasa. Sper sa fie si pe gustul vostru!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata coaste de porc
  • Sucul de la 1\2 lamaie
  • Sucul de la 1/2 portocala
  • 1 lingura miere
  • 1/4 lingurita cimbru
  • sare
  • 6 cartofi
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 2 mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere:

Punem intr-un vas mierea, sucul de lamaie, cimbrul si1/4 lingurita de sare. Le amestecam bine. Cu acest amestec ungem foarte bine coastele de porc spalate si uscate. Se pun coastele intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se stropesc cu sucul de portocala  si se dau la cuptor la foc mediu 45 minute. Apoi se intorc coastele pe cealalta parte si se mai lasa in cuptor circa 30 minute!

Intre timp se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierti cartofii se scurg si se fac piure. Se adauga untul si laptele cald.

Se amesteca bine sa iasa un piure cremos.

Pentru sosul de mere, se curata merele, se razuiesc si se pun pe foc intr-un vas. Se adauga putin din uleiul in care s-au prajit coastele si se asezoneaza dupa gust. Se lasa pe foc cam 5 minute.

Se serveste piureul cald alaturi de costitele rumene si sosul de mere.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Coastele se lasa sa stea putin dupa ce sunt gata, nu le taiem imediat.

2

In tava, langa coaste se pot pune si cateva felii de portocala sau cativa catei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

04.02.2015, 16:33

mirela0911 1

06.02.2015, 15:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Costita afumata cu maghiran si cartofi