Este o reteta foarte simpla, dar delicioasa. Sper sa fie si pe gustul vostru!
Punem intr-un vas mierea, sucul de lamaie, cimbrul si1/4 lingurita de sare. Le amestecam bine. Cu acest amestec ungem foarte bine coastele de porc spalate si uscate. Se pun coastele intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se stropesc cu sucul de portocala si se dau la cuptor la foc mediu 45 minute. Apoi se intorc coastele pe cealalta parte si se mai lasa in cuptor circa 30 minute!
Intre timp se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierti cartofii se scurg si se fac piure. Se adauga untul si laptele cald.
Se amesteca bine sa iasa un piure cremos.
Pentru sosul de mere, se curata merele, se razuiesc si se pun pe foc intr-un vas. Se adauga putin din uleiul in care s-au prajit coastele si se asezoneaza dupa gust. Se lasa pe foc cam 5 minute.
Se serveste piureul cald alaturi de costitele rumene si sosul de mere.
Pofta mare!
1
Coastele se lasa sa stea putin dupa ce sunt gata, nu le taiem imediat.
2
In tava, langa coaste se pot pune si cateva felii de portocala sau cativa catei de usturoi