Piept de pui sub capac de paine

de Patricia Iordache in Pui, 7 Mar 2013 | 6028 vizualizari

 

Daca vreti sa va impresionati familia sau musafirii cu un preparat gustos si aspectuos, nu ezitati sa-l incercati ;)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru carne:
  • - 500 gr. piept de pui;
  • - 200 gr. rosii (eu am avut congelate);
  • - 100 gr. masline;
  • - 1 catel de usturoi presat cu lama cutitului;
  • - 200 ml vin alb;
  • - 200 gr. ciuperci champignon;
  • - o mana de patrunjel verde tocat;
  • - 2 frunze de dafin;
  • - sare si piper dupa gust
  • Ce ne trebuie pentru capacul de paine:
  • - 250 gr. faina;
  • - 125 ml. apa calduta;
  • - 1/2 lingurita de zahar;
  • - 10 gr. drojdie proaspata;
  • - 1 lingura ulei de masline;
  • - un praf de sare.
  • Ce ne trebuie pentru lipirea capacului de paine:
  • - 1 lingura faina;
  • - 2 linguri apa rece.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui sub capac de paine:

Cum preparam carnea:

Intr-un vas de lut sau ceramic punem la calit uleiul de masline si catelul de usturoi presat cu lama cutitului. 
Taiem pieptul de pui in bucatele potrivite si le adaugam peste uleiul incins amestecand din cand in cand pana se rumenesc usor.
Adaugam vinul alb si in momentul in care acesta s-a evaporat, adaugam maslinele, rosiile taiate cubulete, ciupercile taiate felii (daca sunt mari), patrunjelul si foile de dafin, acoperim cu un capac si lasam 5-10 minute sa fiarba la foc mic.
Oprim focul si lasam putin sa se aceasca vasul pentru a putea pune capacul din coca.

Cum preparam capacul de paine:

Punem faina intr-un castron, adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si zahar. Punem si lingura de ulei de masline si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Intindem cu ajutorul sucitorului o foaie (cat mai rotunda, mai mare decat diamentrul vasului in care se afla pieptul de pui).

Cum preparam "lipiciul":

Amestecam faina cu apa rece si cu ajutorul unei pensule, ungem marginile si coboram putin (vreo 2 cm) si pe lateralele vasului in care se afla pieptul de pui.

Cum aplicam capacul de paine: 

Dupa ce am uns marginea vasului cu "lipici" punem coca si presam usor pe margine astfel incat sa se lipeasca coca de vas. 
Cu o foarfeca decupam restul de coca care atarna sub marginea de 2 cm unsa cu "lipici" si facem din ea doua impletituri pentru decor.

Introducem vasul la cuptorul preincalzit la 220 grade pana cand capacul de paine se umfla usor. Atunci deschidem usa cuptorului, adaugam impletitura din coca ramasa si inchidem repede lasand aproximativ 15-20 minute pana se rumeneste frumos.

Servim preparatul alaturi de bucati rupte din "capac".

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui sub capac de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de ciuperci cu piept de pui