Daca vreti sa va impresionati familia sau musafirii cu un preparat gustos si aspectuos, nu ezitati sa-l incercati ;)
Cum preparam carnea:
Intr-un vas de lut sau ceramic punem la calit uleiul de masline si catelul de usturoi presat cu lama cutitului.
Taiem pieptul de pui in bucatele potrivite si le adaugam peste uleiul incins amestecand din cand in cand pana se rumenesc usor.
Adaugam vinul alb si in momentul in care acesta s-a evaporat, adaugam maslinele, rosiile taiate cubulete, ciupercile taiate felii (daca sunt mari), patrunjelul si foile de dafin, acoperim cu un capac si lasam 5-10 minute sa fiarba la foc mic.
Oprim focul si lasam putin sa se aceasca vasul pentru a putea pune capacul din coca.
Cum preparam capacul de paine:
Punem faina intr-un castron, adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si zahar. Punem si lingura de ulei de masline si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Intindem cu ajutorul sucitorului o foaie (cat mai rotunda, mai mare decat diamentrul vasului in care se afla pieptul de pui).
Cum preparam "lipiciul":
Amestecam faina cu apa rece si cu ajutorul unei pensule, ungem marginile si coboram putin (vreo 2 cm) si pe lateralele vasului in care se afla pieptul de pui.
Cum aplicam capacul de paine:
Dupa ce am uns marginea vasului cu "lipici" punem coca si presam usor pe margine astfel incat sa se lipeasca coca de vas.
Cu o foarfeca decupam restul de coca care atarna sub marginea de 2 cm unsa cu "lipici" si facem din ea doua impletituri pentru decor.
Introducem vasul la cuptorul preincalzit la 220 grade pana cand capacul de paine se umfla usor. Atunci deschidem usa cuptorului, adaugam impletitura din coca ramasa si inchidem repede lasand aproximativ 15-20 minute pana se rumeneste frumos.
Servim preparatul alaturi de bucati rupte din "capac".