Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone

de gaby_duceag in Pui, 28 Oct 2012 | 9220 vizualizari

 

Stiu ca nu e cea mai reusita fotografie (e facuta pe fuga, ai mei asteptau masa si nu pot lucra in conditii de stres :)))) ), cea mai reusita redare a acestei bunatati, dar garantez pentru un gust deosebit, perfect pentru un pranz de week-end. O sa mai fac si o sa schimb pozele dar acum nu pot sa nu va dau si voua reteta.

 

INGREDIENTE

  • doua bucati piept pui (800-900gr)
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri vin alb
  • 3 cepe potrivite
  • 4 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • o cana supa de pui
  • o lingura amidon
  • 200-250 gr mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone:

Intr-un bol amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, vinul, cimbrul si mustarul.

Taie pieptul de pui in bucati mari (cam 6 bucati din fiecare piept) si introdu-l in acest amestec. Amesteca usor si da bolul la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pune un vas cu fund dublu la foc si incinge ulei de masline (cam 30-40 ml).

Curata ceapa si tai-o in doua. Usturoiul lasa-l intreg.

Pune-le impreuna la calit pentru 10 minute la foc mediu, pana sunt frumos rumene. Scoate-le si pastreaza-le la cald.

Pune in acel ulei bucatile de piept de pui si rumeneste-le cate 5 minute pe fiecare parte (prind o culoare super!).

Adauga ceapa si usturoiul, foile de dafin, supa de pui, pune capac si da focul la mic.

Fierbe 20 minute. Verifica carnea si daca mai este necesar mai lasa 5 minute.

Scoate pieptul de pui si pastreaza-l la cald, arunca ceapa, usturoiul si foile de dafin.

In sosul ramas adauga amidonul diluat in 20-30 ml apa. Amesteca pana se ingroasa sosul. Potriveste gustul de sare si piper.

Adauga mascarpone si amesteca usor pana compozitia e omogena.

Serveste pieptul cu sos de mascarpone si cartofi nature.

Toti ne-am lins pe degete!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere