Piept de pui cu varză de Bruxelles

de carmenvlad in Pui, 3 Dec 2011 | 15167 vizualizari

 

Varza de Bruxelles este originară din nordul Europei și face parte din aceeași familie cu varza sălbatică, conopida și broccoli. Ea s-a bucurat de mare popularitate în Belgia și Olanda, unde se spune că a fost cultivată încă dinainte de anul 1200.
Este o plantă bienală, bogată în săruri de potasiu, crom, mangan, calciu, fier și vitamina A și B și are efecte benefice asupra pancreasului și secreției de insulină. Este recomandată în tratamentul pentru diabet. Mai conține acid folic și fibre, iar datorită conținutului de sinigrină este consumată pentru protecție împotriva cancerului la colon.
Poate fi consumată atât în stare crudă în salate sau preparată cu carne sau alte legume. Eu astăzi am ales să fac o mâncare de piept de pui și o supă cu varză de Bruxelles.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 500 g varza de Bruxelles
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 boabe de piper
  • 1 cutie roșii tăiate Cirrio
  • 1 legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu varză de Bruxelles:

 Se călește pieptul de pui într-o lingură de ulei. Se adaugă pe rând ceapa tăiată julien, ardeiul gras tăiat feliuțe. Se presară peste ele sare și boabele de piper. Se lasă să fiarbă în suc propriu 15 minute. Se pun apoi verzele curățate și roșiile tăiate. Se amestecă totul bine, se stinge cu o ceșcuță de apă și se mai fierbe 15 minute. Se oprește focul și se presară pătrunjel proaspăt tocat. Se servește caldă cu salată de țelină.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

04.12.2011, 20:26

ce bine arata

carmenvlad 1

05.12.2011, 18:55

Multumesc Mirela, Rocsi, Motanel.

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:21

arata super bine!imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui Kiev