Mancarea chinezeasca se mananca de obicei cu betisoare, dintr-un vas mai adanc. Chinezii considera ca este barbar a avea un cutit la masa, din aceasta cauza mancarurile sunt preparate in bucatele mici, gata pentru a fi culese si mancate. Daca ai si un wok, in cateva minute mancarea este gata si poate fi servita.
Pieptul de pui se taie cubulete.
Curatam ceapa si o taiem solzisori, usturoiul il curatim si il taiem rondele.
Intr-un wok punem lingura cu ulei si ceapa taiata. Lasam sa se soteze.
Adaugam pasta de gogosari, usturoiul taiat rondele, sosul de soia, ghimbirul proaspat razuit, sosul curry, pieptul de pui si asezonam.
Amestecam ingredientele si adaugam apa cat sa acopere pieptul de pui.
Lasam sa fiarba acoperit pina se fierbe pieptul, cam 15 minute.
Servim pieptul de pui cu orez.
Pofta mare!