Piept de curcan in sos de piper roz

de lauralaurentiu in Curcan, 17 Iun 2011 | 6737 vizualizari

 

Bun si rapid, rafinat, gustos si precis pe placul tuturor membrilor familiei sau eventualilor musafiri!

 

INGREDIENTE

  • un file de aprox. 700~800 de grame de piept de curcan, fara piele si os
  • 30 de grame de piper rosu
  • 30 ml. ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa mica
  • 100 de ml. de vin alb dulce
  • 100 de grame de smantana pt. frisca
  • 4-5 linguri de faina integrala de grau (pentru tavalit feliile de curcan)
  • sare si piper macinat
  • verdeata tocata pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan in sos de piper roz:

Pentru inceput, puneti la inmuiat piperul rosu in vinul alb.

Pentru a risipi orice temeri legat de faptul ca mancarea ar putea fi prea picanta, precizez ca piperul rosu nu este iute, dar este foarte aromat.

Pieptul de curcan se portioneaza in 6-8 felii care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza.

Feliile de piept de curcan astfel pregatite se tavalesc prin faina. Intr-o tigaie incapatoare, se incing 2-3 linguri de ulei de masline si se prajesc pe rand feliile de carne, pe ambele parti, pana ce se rumenesc usor.

Pe masura ce feliile se rumenesc, se scot din tigaie si se pastreaza acoperite, la cald. In timpul rumenirii, se adauga uleiul de masline ramas, pe masura ce este nevoie.

Dupa ce toate feliile de curcan s-au rumenit, in tigaie se adauga ceapa taiata foarte fin, se amesteca scurt (doar cat s-o patrunda caldura) si se stinge cu vinul cu piper rosu. Se rascaie cu o spatula de lemn fundul tigaii de eventuale aderente de la friptul carnii si se adauga feliile de curcan, cu tot cu zeama pe care au lasat-o.

Se lasa sa dea in clocot. Smantana se amesteca cu putin sos fierbinte si se adauga in tigaie, intorcand feliile pe toate partile. Se completeaza, daca e nevoie, cu putina apa fierbinte (atat cat sa pluteasca feliile de piept de curcan in sos) si se fierbe totul la foc mic, acoperit, 15-20 de minute.

Inaite de servire, se potriveste gustul sosului de sare si piper. Se serveste cald, feliile de carne stropite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere (eu am optat pentru pireul de cartofi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan in sos de piper roz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

19.06.2011, 07:20

bun

diaconta 1

19.06.2011, 17:28

sigur e pe gustul meu

Bucataras Medi 1

17.07.2011, 21:33

si al meu.................

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan Vindaloo