Piadine Romagnole

de JustLoveCookin in Piine, 26 Noi 2010 | 18667 vizualizari

 

Piadina romagnola este un tip de lipie foarte des intalnita in regiunea Emilia Romagna,in Nordul Italiei.In functie de zone difera putin grosimea si compozitia,in unele parti nu se adauga ulei sau grasime.Eu m-am indragostit de piadine la mare,in Rimini si Riccione,unde ai toate sansele sa gasesti cele mai bune piadine din Italia.Am vrut sa le incerc si acasa,si am avut un mare rezultat! Minunate si dureaza foarte putin tot gatitul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 75 grame untura sau ulei masline
  • 200 ml lapte sau apa
  • 1,5 lingurita sare
  • jumatate lingurita bicarbonat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piadine Romagnole:

Amestecam faina necernuta cu sarea si bicarbonatul,apoi cu untura la temperatura camerei sau uleiul.Adaugam laptele/apa tot la temperatura camerei si framantam un aluat elastic si ferm,nu va fi prea moale.Acoperim cu o folie,si lasam 30 minute.

Impartim aluatul in 4 bilute egale de cca 200 g fiecare.Presaram masa cu putina faina si intindem o foaie rotunda de cca 25 cm in diametru.

Eu am o tigaie exact dimensiunea asta,pentru cine are ustensile mai mici,imparte in mai multe bilute.Nu e nimic daca ies mai subtiri sau mai grosute.

Incingem bine tigaia fara ulei sau altele si punem piadina la copt,neacoperita.In cateva secunde se va umfla putin,atunci o intepam cu o furculita in mai multe locuri,pentru a se coace uniform.

Cand se formeaza pete de culoare pe fund,o intoarcem si o mai lasam cateva minute.Cca 2 minute pe fiecare parte.

Pot fi umplute cu absolut orice va trece prin minte,eu am umplut o parte cu Prosciutto di Parma si Emmentaler , iar cealalta cu Chorizo (salam picant) si felii subtiri de parmezan.M-am  suparat cand am descoperit ca imi aminteam gresit despre rucola.Am uitat ca facusem pesto di rucola,eram sigura ca mai am.Nu raman niciodata fara…Se potriveste de minune in piadine.

Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piadine Romagnole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

alinutza1983 1

27.11.2010, 10:21

....par tare deliciose

Crista_Luca 1

27.11.2010, 23:21

am mancat si eu ..sunt bune de tot! ...tot as fi mancata chiar daca nu mai puteam

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:11

sunt bune tare si mie imi plac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lipii-reteta bunicii