Sa va mai spun ca ne place mult pestele, indiferent de modul in care este preparat?
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta"
Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins.
Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie.
Curatam cartofii, i feliem in 4-6 felii si-i prajim foarte usor.
Restul legumelor ( ceapa, morcovul, ardeiul gras ) se spala , se curata, se feliaza si se calesc in uleiul in care am prajit pestele.
Scurgem legumele de ulei si le asezam in tava impreuna cu feliile de cartofi .
Peste legume asezam felii de peste prajit ( mi-au incaput doar 4 felii, intrucat pestele a fost marisor ), felii de usturoi si asezonam cu sare, piper si zeama de lamaie.
Acoperim totul cu suc de rosii, decoram cu felii de rosii si rosii cherry si dam tava la cuptor pentru cca. 30 minute.
Servim fierbinte, cu mamaliguta si-un pahar de vin alb alaturi.
1
La aceasta reteta nu folosim capul si coada pestelui. Din ele putem prepara un bors de peste.