Pernite cu gem de gutui

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 7796 vizualizari

 

Am nevoie sa ma tin ocupata...deci mi-am facut de lucru.....

 

INGREDIENTE

  • 200 g osanza ( topita si apoi lasata sa se raceasca)
  • 460 g faina
  • 1 si 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic finesse coaja de lamaie
  • 2 linguri otet
  • 10 linguri apa
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • gem de gutui
  • Pentru pudrat
  • zahar farin
Portii: 88
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu gem de gutui:

Intr-un castron am pus osanza, am adaugat sarea, praful de copt si coaja de lamaie, apoi am pus otetul si am inceput sa amestec, am adaugat si apa si la final faina cernuta. Am framantat cu mana pana am obtinut un aluat nelipicios, l-am lasat sa se odihneasca 10 min, apoi am intins aluatul, formand dreptunghiuri pe care am intins gemul, am rulat si apoi am taiat mici ''pernite'', 4 buc pe fiecare rulou. Am asezat pernitele in tava tapetata cu hartie de copt si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30-35 min in functie de cuptorul fiecaruia. Cand incep sa se rumeneasca usor sunt gata. Le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

sub tava am pus un vas cu apa, sa nu se arda pernitele pe fund

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ina 1

18.01.2016, 18:50

Rocsi 1

18.01.2016, 19:35

Sunt grozave acum acestea. Stai in fata televizorului, iti pui un bol cu pernite in fata si sa tot mananci

mihaelar63 1

21.01.2016, 09:46

Doar la somn te gandesti de ai facut atatea perinite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bavaroise cu rodie