Pastele făinoase sunt o mâncare ușoară și delicioasă iar combinațiile pot fi infinite în funcție de imaginația fiecăruia. Cum varza mea murată este încă excelentă, m-am gândit la un fel de budincă cu paste și cu varză murată, călită.
Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și le fierbem împreună, până ce se înmoaie varza. Eu am o tigaie cu capac ceea ce a dus la scurtarea timpului de preparare.
Pasul 2. Între timp fierbem pastele conform indicațiilor de pe amalaj, în apă clocotită, cu puțină sare. Strecurăm pastele și le trecem printr-un jet de apă rece.
Pasul 3. Batem un ou și-l amestecăm cu smântâna.
Pasul 4. Amestecăm pastele împreună cu varza călită și asezonăm cu condimente, după gust.
Pasul 5. Punem compoziția într-o tavă unsă cu unt. Deasupra turnăm oul amestecat cu smântina și presărăm cașcavalul ras.
Pasul 6. Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce se rumenește și se formează o crustă aurie și crocantă. Se servește caldă!
Poftă bună!
1
Puteți folosi mixt de legume sau varză proaspătă în loc de varză murată, dacă vă place.
2
În smântână mai puteți adăuga lapte și/sau oregano sau orice plante aromatice doriți.
3
Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe amalaj, în apă clocotită, cu puțină sare.
4
Puteți folosi și un vas termorezistent (yena), dacă aveți.
5
În loc de suc de roșii puteți folosi pastă de roșii, roșii în bulion sau roșii proaspete.
6
În loc de ceapă verde puteți folosi și ceapă uscată.
7
În loc de Penne Rigate folosiți farfalle, dacă vreți.
8
Dacă vă place, puteți pune la călit și puțină slănină afumată, tăiată mărunt.