De dieta, un pranz usor si hranitor, o gramada de culori si vitamine!
Intr-o oala incapatoare punem apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste rasturnam pastele si le lasam sa fiarba (9 min scria pe pachetul meu Barilla).
Intre timp pregatim legumele. Taiem ceapa solzisori, usturoiul si ghimbirul le dam pe razatoare, dovlecelul cu coaja il taiem bastonase, la fel ardeiul si morcovul curatat. Ciupercile curatate le taiem felii. Buchetelele de broccoli le aruncam peste paste si le lasam acolo sa fiarba 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un castron cu apa rece-rece. Scurgem apoi apa si le lasam deoparte.
Intr-o tigaie inalta sau in wok, punem o lingura de ulei la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul si ghimbirul. Amestecam usor pana se inmoaie putin, apoi adaugam morcovul si o lingura mare de apa fierbinte de la paste. Lasam sa se inmoaie 2 minute, apoi adaugam ardeiul, amestecam putin, apoi punem dovlecelul si ciupercile. Daca mai este nevoie mai completati cu putina apa. Lasam inca 2-3 minute pe foc, apoi punem sucul de rosii, sare, busuioc uscat si broccoli rupt in buchetele mai mici. Cand incepe totul sa fiarba oprim focul. Scurgem bine pastele si le rasturnam in sos. Amestecam usor sa se patrunda bine sosul in paste. Inainte de servire puneti deasupra ceapa verde taiata fasii pe diagonala.
O minunatie! Pofta buna!
1
Puteti da o nota asiatica folosind sos de soia sau sos dulce-picant in loc de sucul de rosii.
2
Daca va place mancarea picanta, puteti pune la final si cateva rondele de ardei iute.
3
Deasupra puteti pune parmezan ras din belsug.