Penne cu pesmet

de bucatarimcudiana in Penne, 16 Mar 2011 | 5041 vizualizari

 

este o reteta extrem de simpla , eu o fac destul de des seara pentru copilasul meu , dar pe langa el mananca si tati si mami

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne
  • 50 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • 70 gr zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un strop de sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu pesmet:

incep prin a pune o oala cu apa la fiert in care am adaugat un strop de sare si 2 linguri de ulei, cand apa fierbe adaug pennele si fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

intr-o tigaie incapatoare topesc untul adaug pesmetul pe care il rumenesc usor, mare grija sa nu se arda

dupa ce pesmetul este usor rumen i-au tigaia de pe flacara adaug zaharul tos si zaharul vanilat

pastele fierte le scurg bine de apa si fierbinti le adaug peste pesmet, le mai las 2-3 min pe foc si gata

se servesc calde

TIPS-URI

1

untul se poate inlocui cu ulei si obtinem o reteta de post

2

pennele sunt bune al dente adica nu le fierbem foarte mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate bologneze