Era si cazul sa mai pregatesc ceva dulce, nu? :))))
Bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului cu bol, Breville;
Adaugati la inceput varful de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie;
Cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri;
In 2 tavi, pe 2 hartii de copt, distribuiti cantitate egala de bezea cat sa va ajunga pentru doua blaturi;
Introduceti in cuptorul incins in prealabil la 100 de grade, pentru cca 70 de min;
Intre timp amestecati la foc potrivit intr-o craticioara, amidonul de porumb si galbenusurile de ou – folositi un tel ca sa fiti siguri ca nu faceti cocoloase;
Adaugati galbenusurile de ou, untul si zaharul si continuati sa amestecati cu telul, pana veti obtine o crema groasa – lasati-o la racit;
Odata ce bezeaua s-a rumenit si s-a intarit, lasati-o sa se raceasca in cuptor, treptat;
Scoateti cu grija hartia de copt, asezati un blat pe un suport de tort, puneti toata crema de lamaie in interior si peste aceasta adaugati al doilea blat;
Bateti frisca bine, intindeti-o peste al doilea blat, iar peste aceasta adaugati afinele, murele si ciocolata rasa;
Lasati la frigider pentru cateva ore si savurati cu placere;
Pofta buna !