Patratele cremoase cu lamaie

de Anamaria7 in Prajituri, 3 Oct 2010 | 4392 vizualizari

 

Un desert fooaarte lamaios si racoros :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 200 gr unt
  • 1c zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2c faina
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 400 ml lapte condensat
  • 1c suc de lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cremoase cu lamaie:

Incingem cuptorul la 190C si tapetam o tavita de 20x20cm.

Crusta:

Batem untul pana cand devine cremos, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare. Apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu sarea. Asezam aluatul in tava apasandu-l cu degetele umezite. Tava se tine in cuptor cca 20min, pana cand isi pierde luciul.

Crema:

Batem galbenusurile cu laptele condensat, apoi adaugam si sucul de lamaie.

Se scoate tava din cuptor, se toarna crema peste crusta si se da tava din nou la cuptor, cca 30min, pana cand nu mai este lichida crema, dar nici sa se intareasca de tot.

Prajitura se raceste in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cremoase cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

maria_claudia 1

03.10.2010, 13:42

si eu vreau

Anamaria7 1

04.10.2010, 01:09

daa, pozele sunt cam aiurea imi cer scuze, n-am mai avut timp sa le modific; daca dati click pe ele se vede si praji

nadina73 1

04.10.2010, 01:16

e ok

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea