Patrate cu portocale

de adriana65 in Prajituri, 7 Dec 2009 | 6187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 200 g faina
  • - 380 g zahar
  • - 225 g unt moale
  • - 4 oua
  • - un praf de sare
  • - 10 ml extract de portocale
  • - coaja rasa de la o portocala mare
  • Ingrediente pentru crema de portocale:
  • - 225 g crema Mascaprone
  • - 50 g unt moale
  • - 300 g zahar pudra
  • - 10 ml suc de portocale
  • - coaja rasa de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patrate cu portocale:

Se pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine. Se adauga untul taiat cubulete, iar dupa ce acesta s-a integrat bine in faina, se adauga ouale intregi, continuand amestecarea la viteza foarte mare,  rezultand o spuma omogena , moment in care se adauga extractul si coaja de portocala, se continua amestecarea; compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intre 30 si 40 minute.

Crema se prepara astfel: se amesteca crema de branza cu untul (aveti grija ca cele doua ingrediente sa aiba aceeasi temperatura) ; se adauga treptat zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Se da la rece. Se intinde crema peste blatul rece. Se taie blatul in patrate. Mie mi-au iesit 15 patratele. Peste fiecare se pune cate o jumatate de felie de portocala. Se dau la rece pentru cateva ore. Credeti ca am rezistat sa le pun la rece; m-am servit cu o portie imediat ce le-am terminat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patrate cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem